vrijdag 28 september 2012

Tea, suppààà en Kit Kat


Vanaf ‘s morgens vroeg wordt er al gevraagd of je zin hebt in 'a cupa' wat thee betekent. Natuurlijk Engelse thee zo sterk zou je het zelf niet zetten met een scheut liefst koude melk. Net lekker zeg maar.

Tea is iets heel anders dat is zo rond onze cup-a-soup tijd, vier uur zeg maar. Dan is het tijd voor thee met iets erbij: meestal zoet maar het kunnen ook sandwiches zijn. Van de wat kleffe stukjes brood met ondefinieerbare smeersels ertussen.

Diner (uitgesproken als dinààà) wordt alleen gebruikt door mensen die wat gereisd hebben. Nee hier hebben ze supper (wat je uitspreekt als suppààà). Meestal 1 gang tenzij je uit eten gaat want dan schieten ze nog weleens uit naar een gedeeld voorgerecht. Uit eten gaan is hier om 6 uur en dan sta je half acht al buiten van klaar is kees.

En dan is er nog iets raar: ze zijn gek op Kit Kat. Ik weet niet of  dat in Nederland nog bestaat eigenlijk. Maar om de vergaderingen van 3 – 4 uur te onderbreken zijn is er altijd dat schaaltje met Kit Kat. Als je niet uitkijkt dat doe je daar toch aan mee al was het maar om wat energie te krijgen.

Oh ja en nog een begrip wat even duurde voordat ik doorhad wat dat nou toch betekende: commentments. Ik heb er geen Nederlandse vertaling voor het klinkt in het Frans als iets waar je mee begint. Maar het is eigenlijk wat je extra zou willen bij een maaltijd: dus mayonaise, ketchup, mosterd of bruine saus (niet vragen het ziet er niet uit en smaakt naar een combi van zoute soya en ketchup).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten